miercuri, 2 februarie 2011

COLTUL DESCOPERIRILOR VOASTRE
Azi voi aborda un subiect destul de mediatizat in Romania dar pentru care inca nu s-au identificat solutii decente.

Este vorba de antichitati, descoperite intamplator sau prin cautari organizate( cu detectoare si alte aparaturi, in baza unor autorizatii) sau prin braconaj.

Ma aplec acestei probleme in urma unui mesaj primit de la domnul Pop Iuliu Cristinel. In urma unei iesiri in natura si cu n echipament profesionist si inarmat cu autorizatie(banuiesc:)), persoana in cauza a reusit sa gaseasca un inel sigiliu roman, din aur si cu camee, probabil sec I-III. Este o descoperire importanta, atat prin prisma piesei cat si datorita zonei in care a fost gasita si poate ajuta la recuperarea unei parti a istoriei locului. Cazul de fata este fericit, datorita principiilor morale si educatiei, persoana la care fac referire a donat piesa in cauza institutiilor de profil.

Noi, breasla cercetatorilor, nu incurajam astfel de demersuri in a afla adevarul istoric, insa daca tot se intampla, este bine sa-i sprijinim pe cei pasionati, sa - incurajam si sa-i ajutam sa si manifeste pasiunea in spiritul cercetarii si nu a braconajului. Altfel spus, de azi inainte, voi face o rubrica in care voi posta mesajele voastre despre descoperiri, povestea lor si povestea pasiunii voastre, chiar daca in aceasta pagina suntem fani coifuri.

Multumiri domnului Pop Iuliu Cristinel si sa va bucurati de povestea si descoperirea domiei sale.

Noi spunem STOP BRACONAJULUI ARHEOLOGIC!

Noi spunem bine ati venit, pasionatilor de antichitati! Manifestati-va pasiunea legal, cu sprijinul specialistilor si dati dovada de caracter si uitati de aspectul pecuniar al descoperirilor! De antichitatile gasite trebuie sa se bucure toata lumea.

Dr. Catalin Nicolae Patroi

PS: Va astept cu vesti noi si opinii


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu